58. 1 Workshop 1 tanulság

A tegnap este lejárt az Székelyudvarhelyi Workshop. Ismerős arcok, új arcok … volt minden.

Kiemelt köszönet a Panoráma Panzió összes munkatársának. Megmutatták, hogy mit jelent a szolgáltatás szó! Az a pudingos valami a ház részéről pedig csak képviselő fánk volt a tortán. 🙂 Köszönöm Panoráma Panzió! Ha cégbulid van, vagy átutazol Székelyudvarhelyen, akkor teljesen őszintén, csak ajánlani tudom.

A orkshop résztvevőinek a kiértékelő lapját még nem volt időm alaposan átbogarászni, de van egy igen nagy tanulság számomra (is).

Ez a tanulság a Prioritásokról szól …

Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy egy vállalkozás vezetésének rengeteg ága-boga van. Könyvelés, pénzűgy, munkatársak, beszállítók, szervezés, marketing stb.

Egy-egy ilyen terület egy-egy szakma. Maga a cégvezetés – a fentiek koordinálása – meg külön szakma.

A Workshop résztvevőivel is beszélgetve, a többség látja, hogy a figyelmüknek sokkal nagyobb százalékát kell az ügyfelekre, marketingre, értékesítésre áttolni.

Majdnem mindenki érzi, hogy a tág értelemben vett marketing az ami a jövője kulcsa, de valahogy a napi robot nem engedi őket …

Ennek kapcsán szól a Prioritásokról a tanulság …

Nincs választási lehetőség. Vagy prioritásként kezeled a Marketinget, az Ügyfeleket, vagy nem kell majd foglalkozz pénzügyekkel, beszállítókkal, munkatársakkal …

Figyelembe véve a választási eredményeket, a piacon uralkodó hangulatot, az internetesedő társadalmunkat, a szaporodó termékeket, szolgáltatásokat stb.-t … nincs választási lehetőség.

Rengeteg hamis információ kering a piac fejében. Állandóan szapulja őket valami, vagy valaki. Ebben az információs zürzavarban kell elérd, hogy a Te portékádat akarják.

“Váromhogyjöjjönazügyfél” gondolkodásmóddal nem fogsz túlélni … egyszerüen lehetetlen.

Még van négy helyszín, ahol találkozhatunk!

Az egyetemen egy-egy vizsga közeledtével, a prioritás áttevődik az illető tantárgyra. A piacot meghatározza a “Marketing tantárgya”. Te átmész?

Itt nincs puskázás!

Vélemény, hozzászólás?