57. Te már átöltöztél?

Az ember nem bolond. Annak függvényében, hogy milyen idő van kint és milyen a kedve, gyorsan átöltözik. Így a kisugárzása mellett, a testhőmérséklete is rendben van tartva…

És a cégek “átöltöznek” ha a körülmények változnak? (Nem is megyek el addig, hogy hatással vannak-e a körülményekre…)

A legtöbb vállalkozó, a legjobb tudása szerint építette, építi a cégét. A gond az, hogy a nagy építkezés hevében “nem öltöznek át”. Arra gondolok,  hogy:

– megjelenik a konkurencia (eső)

– nagyobb választék van a piacon (hideg)

– válsághiszti (viharos szél)

– lecsökkent vásárlóerejű piac (zápor)

– stb.

… ezek körülmények. És a körülményekhez képest változtatni kellene. Igaz ez a pénzügyekre, a munkatársak kezelésére, a jövőre vonatkozó stratégiára stb.

A lényeg: ha változnak a körülmények, akkor az ember átöltözik. A vállalkozók körül is keményen változnak a dolgok, de kevesen “öltöznek át”.

Itt a videó, az átöltözés művészetéről:

Egy vállalkozás nem kell ennyire gyors legyen 🙂 De muszáj más-más eszközöket használjon, annak függvényében, hogy mi történik körülötte.

És visszatérve a bejegyzés címére: Te már átöltöztél?

Te már fel vagy készülve a jövő évre? Tudod, hogy melyek azok az ügyfélszerző eszközök, amelyekre rá kell erősíts?

Ezekről szólnak a Dinamikus 2010 Workshopok.

December 7. Székelyudvarhely – 16 órától Workshop a Panoráma Panzióban.

December 8. Gyergyószentmiklós – mivel 4 jelentkező volt, ők vagy Csíkszeredába, vagy Székelyudvarhelyre átjönnek

December 9. Székelyudvarhely – Az EUROTOP Consulting meghívására tartok előadást a Küküllő szállodában. Ingyenes! A szakmai találkozó 15.30-tól kezdődik. A címe: Vállalkozásom 2010-ben. Hogyan tovább hogyan jobban? Teljes program, jelentkezés: 0265 261 535.

December 10. Sepsiszentgyörgy – a Palyazatok.ro-t működtető Pont csoport meghívására tartok előadást. www.erdelykonferencia.ro

December 11. Sepsiszentgyörgy – 16 órától Workshop az Asimcov székhelyén. (Ide még kellenek résztvevők)

December 12. Kolozsvár – senior tagként én is jelen kell legyek itt.

December 14. Kolozsvár – valószínűleg a Jolly előadótermében lesz délután 16 órától a Workshop. (Ide is kellene még néhány résztvevő.)

December 15. Marosvásárhely – jelentkezők szempontjából jól áll, de egy valóban jó helyszínt még nem sikerült leszerződni. (Szintén délután 16 órától lesz.)

December 17. Csíkszereda – majdnem jó jelentkezők szempontjából,  de még ide is kell egy igazán jó helyszín. (Ez is 16 órától lesz.)

Körülöttem zajlik az élet …Remélem körülötted is.

Ha még nem jelentkeztél, akkor erre a linkre kattintva megteheted.

Ha még nem verik le egymást az ügyfelek, hogy tőled vásároljanak, ha a kasszagéped szalagját túl ritkán kell cserélgetni, ha sok az alkudozó, legolcsóbbTermékKellNekem ügyfeled, akkor találkozzunk!

Jelképes ár (Köszönet a Mikulásnak!), de nem jelképes tartalom! Jelentkezz most!

Vélemény, hozzászólás?