189. Ha én egyszer pletykálni kezdenék…

Mielőtt belecsapunk a lecsóba, nézd át az előző blogbejegyzést és a hozzászólásokat. Bár jó tippek érkeztek, még mindig nincs meg az a fránya, 2.-es pont…

—————————————————————————————————————

Ha én kiadnám egy könyvben a pletykáimat, akkor egy ideig lenne amiről beszéljen az erdélyi magyar sajtóvilág.

V. Ha pletykálni kezdenék pl. arról a cégvezetőről, aki 5 év után vette észre, hogy az egyik munkatársa kb. 140 000 Euróval rövidítette meg… (Azóta ennek a cégvezetőnek van még egy lakása, ami az ex munkatársé volt…)

IV. Vagy a másik cégvezetőről, akit a saját kereskedelmi igazgatója rövidítette meg évi(!!!) kb. 100 000 Euróval. (Azóta ez a kereskedelmi igazgató felmondott.)

III. De beszélhetnénk arról az esetről is, amikor az egész cég meg van győződve róla, hogy az 5 értékesítő közül, X a sztárértékesítő. Majd miután megbogarászom a valós számokat, rögtön kiderül, hogy ő a leggyengébb. A valós számok megmutatása után, az értékesítő beadta a felmondását.

II. Esetleg arról a helyzetről is regélhetnék, amikor megmutattam az ügyvezetőnek, hogy a legjobb értékesítője is valójában félnormával teljesít.

I. De az az eset is izgalmas, amikor egy vállalkozásnak, egyetlen munkatársa sem tudta megmondani, hogy mi alapján számolják ki a fizetését.

(Zárójelben megjegyzem, hogy az összes esetben, a vállalkozó meg volt győződve, hogy:

I. A munkatársak tudják, hogy milyen matematika alapján kapják a fix és a jutalékos fizetést.

II. Az összes értékesítője majdnem erején felül teljesít.

III. X a legeslegjobb munkatárs.

IV. A város egyik legjobb kereskedelmi igazgatója az ővé.

V. Olyan jó a rendszere, hogy őt lehetetlen meglopni.

Tedd fel ezt a kérdést magadnak: Miről vagyok meggyőződve a vállalkozásom kapcsán?)

—————————————————————————————————————

Vegyük észre, hogy nem a “Több vásárlót, Több profitot!” témakörről, nem intelligens marketingről beszélünk.

Arról beszélünk, hogy van:

– létező piac

– létező munkatársak

– létező termékek/szolgáltatások

Ebből élünk. Ez van. Még nem is arról beszélünk, hogy ezekből hogyan lehetne többet kihozni.

Arról beszélünk, hogy a létező erőforrásainkból kihozunk valamennyi eredményt és ennek az eredménynek hány százalékát dobjuk ki az ablakon.

Csak ezután beszélhetünk arról, hogy legalább a létező struktúrából hozzunk ki többet.

—————————————————————————————————————

1. Tehát előbb ne pazaroljunk időt, energiát, motivációt, pénzt.

2. Utána beszélünk arról, hogy a létező erőforrásokból hozzunk ki többet.

3. Majd csak ezután lehet arról beszélni, hogy a létező erőforrások mellé tegyünk be még valamit (pl. intelligensebb marketing) hogy jobb legyen az eredmény.

És ezek után, ha felteszed a kérdést nekem, hogy “Levente! Mit kérnek tőled az ügyfeleid?” akkor azt válaszolom, hogy értékesítést és marketinget.

De nem ott van a baj!

100-ból 100-szor NEM ott van a baj, ahol gondolod, hanem egy lépéssel korában. Ha ott lenne, akkor már megoldottad volna. (Ha meg azzal eteted magad, hogy “folyamatban van a megoldás” akkor erre csak annyit mondok, hogy “Kínlódj csak az ablak betevésével még pár hónapot…”)

—————————————————————————————————————

Amennyiben éveken keresztül dolgozol rajta, de egy ablakot sehogy sem tudsz betenni a helyére, akkor NEM az ablakkal és NEM az ablakbetevési képességeddel van a baj! Az ablaktokkal van baj!

Amennyiben éveken keresztül dolgozol rajta, hogy a weboldaladból lényegesen több profitot hozzál ki és mindenféle reklámot kitaláltál már (banner, adwords, hírlevelek stb), hogy több weboldallátogatód legyen… Variáltál már a magával az üzenettel (ajánlat) és a befektetett energiával mégsem arányos az eredmény, akkor NEM a csatornákkal van a baj, ahonnan látogatókat szerzel, NEM az ajánlattal van a baj, amire az ügyfelek le kellene csapjanak. A weboldaladdal van a baj.

MINDIG egy lépéssel korábban van a probléma, mint ahol gondoljuk.

Próbáltál már valahogy többet kihozni a munkatársaidból? És jártál úgy, hogy tanítottad, motiváltad, százszor és ezerszer elmagyaráztál valamit, de mégsem sikerül több eredményre sarkallni. Ezek után mivel van a baj? Nem. Nem a munkatárssal. Azzal, aki alkalmazta…

—————————————————————————————————————

Ezért szajkózom annyit az a qva Üzleti Modellt.

Ne akarj 2013-as marketinget, amíg az Üzleti Modelled 2005-ös!

Nem nehéz, nem fáj, nem költséges az Üzleti Modell helyre, naprakésszé tevése. Csupán a megfelelő helyre kell tenni a figyelmet. Ugyanúgy, ahogy a meglopott cégvezető, a buta kereskedelmi igazgató, vagy éppen a rossz ablaktok esetén.

Ott kell keresni a problémát, ahol van és nem máshol.

—————————————————————————————————————

Megmozgattam valamit?

Egy like/tetszik gomb megnyomásával, megköszönheted.

Itt.

Lent.

Vélemény, hozzászólás?